Termoizolație sustenabilă

Vă doriți o termoizolație sustenabilă de calitate pentru proiectul dumneavoastră? Fibrostir XPS este alegerea perfectă pentru construcțiile al căror scop este amprenta de carbon zero, atestat și de certificările ISO 14021:2016 și ISO 14001:2015.

Aici, la Fibrotermica, depunem eforturi pentru a contribui la eforturile globale pentru crearea unui mediu sustenabil. Astfel, lucrăm în mod constant pentru a crea o lume mai sustenabilă. Reducerea impactului asupra mediului al produselor noastre și aplicarea unor practici sustenabile în producția noastră înseamnă că nu trebuie să alegi între a trăi în confort și a trăi sustenabil.

Pentru a realiza ce ne-am propus, am stabilit o serie de angajamente și obiective astfel încât, împreună, să putem crea un viitor mai bun pentru planeta noastră.

Promovarea un stil de viață sustenabil

Scopul nostru este de a vă ajuta să locuiți, munciți și să vă relaxați în construcții cu o termoizolație eficientă care contribuie la reducerea consumului energetic, care însă respectă mediul nostru înconjurator. Vom demara, de asemenea, inițiative care pun sănătatea planetei în prim-plan, cum ar fi folosirea energiei regenerabile.

Amprenta de carbon zero și o economie circulară

Ne propunem să producem mai multe termoizolații ecologice, cu impact zero asupra mediului. Am atins acest obiectiv prin folosirea materialelor reciclate de calitate la producția termoizolațiilor fără a face niciun compromis în ce privește eficiența produsului, rezistența la compresiune fiind de ≥300kPa*.

De asemenea, în producerea termoizolației Fibrostir XPS folosim un sistem circular pentru a spori productivitatea resurselor noastre naturale, prin reciclarea 100% a deșeurilor în procesul de producție.

Pași înainte spre o societate mai bună

Schimbarea începe întotdeauna cu noi, iar la Fibrotermica intenționăm să punem în practică tot ce ne propunem prin menținerea unui ecosistem de afaceri durabil – de la un lanț de aprovizionare ecologic până la crearea unui loc de muncă echitabil și sigur pentru toți angajații și, în final, contribuția la o societate mai bună, dorim să jucăm un rol de lider în comunitățile din care facem parte.

Termoizolare sustenabila

ISO 14021:2016 – Calitate garantată

Fibrotermica Technology a obținut certificarea ISO 14021:2016 pentru panourile de termoizolație FibrostirXPS.

Termoizilațiile noastre sunt sigure, inerte și răspund cerințelor tuturor celor care vor să izoleze sustenabil construcțiile cu un produs de calitate. Pentru producția de panouri termoizolante Fibrostir XPS sunt folosite și granule din materiale reciclate de calitate, în cantitate optimă pentru garantarea caracteristicilor de prestație excelente. Ele sunt produse în România, nu conțin și nu emit fibre și au obținut certificarea pentru produs prin verificarea și validarea mențiunii de mediu.

Standardul 14021:2016 atestă că produsul nostru conține un procent mare de conținut reciclat, asigurând totodată calitatea excepțională a FibrostirXPS, atestată de laboratorul Fibrotermica dotat cu cele mai noi tehnologii în domeniu. Operând la cele mai înalte standarde tehnologice, specialiștii noștrii ne ajută să producem panourile termoizolante cu un conținut ridicat de material reciclat, contribuind la un viitor mai curat. Totodată, calitatea înaltă la testare și producție se traduce într-un produs rezistent, eficient și durabil pentru termoizolațiile moderne.

De asemenea, standardul 14021:2016 al FibrostirXPS garantează că produsul poate fi folosit la construcțiile europene al căror scop este amprenta de carbon zero sau reducerea amprentei de carbon (inclusiv construcțiile care respectă standardul CAM introdus în 2017 în Italia).

În plus, produsul și ambalajul termoizolației FibrostirXPS sunt 100% reciclabile, putând fi returnate 100% în lanțul de distribuție ca și panouri de termoizolație, după reprelucrare.

Certificare ISO 14001:2015

Grație definirii rolurilor, responsabilităților, mijloacelor, resurselor, procedurilor, formării și sistemelor de monitorizare și comunicare, Fibrotermica Technology a obținut certificarea ISO14001:2015, care indică implementarea unui standard de management al mediului și evidențiază implicarea noastră în garantarea și respectarea normelor de mediu. Este, de asemenea, un instrument util al firmei noastre care atestă că ne dorim să ne implicăm în evaluarea și îmbunătățirea propriilor performanțe de mediu, în mod transparent și precis, pentru a continua demersurile referitoare la certificarea managementului de calitate, de siguranță la locul de muncă și certificările de produs necesare.

Această certificare ISO nu înseamnă atestarea unei anumite performanțe de mediu, ci mai degrabă dorește demonstrarea faptului că Fibrotermica Technology are un sistem de gestionare adecvat pentru a ține sub control instalațiile ce ar putea avea propriul impact asupra mediului și în același timp se caută îmbunătățirea în mod coerent, eficient și sustenabil.

ISO 14001:2015 reprezintă din acest motiv o alegere comună, un angajament constant pentru dezvoltarea sustenabilă, schimbarea profundă actuală survenită în raportul dintre om, mediu și dezvoltarea economică.

Suntem conștienți de obligațiile noastre de mediu și căutăm activ modalități de reducere a impactului pe care activitățile noastre le au asupra acestuia. Am identificat riscurile asociate mediului și luăm măsuri de atenuare, respectând în același timp cerințele legale și de reglementare. Luăm măsuri pentru a minimiza impactul organizației noastre asupra mediului, în special în cadrul proceselor noastre de fabricație.

Certificare ISO 9001:2015

Noua certificare se adaugă certificării ISO 9001: 2015 obținute pentru managementul calității. Documentul confirmă faptul că activitățile companiei sunt conforme cu standardul internațional și compania lucrează constant pentru îmbunătățirea calității produselor sale.
Fibrotermica Technology a trecut cu succes fiecare audit începând de la înființare și a primit certificatul internațional de conformitate cu standardul ISO 9001.

Marcajul CE

Marca europeană de conformitate CE poate fi aplicată pe produsele de construcție doar dacă producătorul dispune de sistemul Factory Production Control (FPC), este vorba desigur despre controlul intern permanent al producției, pentru asigurarea faptului că termoizolația din polistiren extrudat este realizată în conformitate cu specificațiile tehnice armonizate.

Sistemul de calitate aplicat de Fibrotermica Technology în producerea termoizolației FibrostirXPS documentează și urmărește sistematic fiecare pas al procesului, de la aprovizionarea cu materii prime, la producție, ambalare și până la controlul de calitate a Fibrostir XPS.

Pentru mai multe detalii despre Fibrostir XPS intrați în legătură cu directorul de vânzări din localitatea dumneavoastră.