Panouri termoizolante

Avantajele folosirii polistirenului extrudat in izolarea termica a acoperisului

Panourile termoizolante cu polistiren extrudat Fibrostir XPS este ales din 2012 de c─âtre proiectan╚Ťii, arhitec╚Ťii ╚Öi profesioni╚Ötii din construc╚Ťii din toat─â Europa! Fibrotermica Rom├ónia particip─â din 2019 la construirea acestor proiecte cu performan╚Ťe termice testate ├«n timp.
Panouri termoizolante

O mare parte din pierderile unei locuinte sunt inregistrate la nivelul acoperisului, indiferent ca este o terasa - un acoperis plan sau o sarpanta cu o invelitoare din tigla metalica, ceramica, beton etc.. Valoarea exacta se poate determina analizand individual fiecare locuinta, insa procentul acestor pierderi este cuprins in intervalul 25-35% - ceea ce inseamna foarte mult in economia unei case. Din acest motiv specialistii, si pe buna dreptate, recomanda analizarea temeinica a modului de construire a fiecarei locuinte si anveloparea completa a acestora inca din faza de construire.

Cel putin in cazul acoperisului, termoizolarea ulterioara va fi mai greu de realizat si va necesita un volum de lucrari mai mare, adica o cheltuiala financiara mai ridicata. Principalul material utilizat in Romania pentru executia lucrarilor de termoizolare este polistirenul, cu cele doua variante ale sale: polistiren expandat si polistiren extrudat.

Analizand modul de producere al celor doua tipuri de polistiren se va observa ca in afara faptului ca sunt doua materiale de izolare, restul caracteristicilor sunt total diferite si prin urmare trebuie sa alegem produsul corespunzator atat din punct de vedere al izolatiei oferite, rezistentei mecanice si rezistentei la umiditate. Cele doua materiale nu se exclud in aplicatiile legate de termoizolare, ci se completeaza.

Panouri Termoizolante cu Polistiren Extrudat

Anterior am discutat de pierderile prin acoperisul casei, indiferent ca este unul inclinat sau unul plat. Avand in vedere marimea acestor pierderi, este obligatorie prevederea unui strat termoizolant in structura unui acoperis.

Principiul amplasarii izolatiei este acela ca pozitionarea la exterior este prima optiune in cadrul oricarei anvelopari pentru ca numai asa putem avea o izolare completa si fara riscul de a ramane elemente expuse exteriorului, asa numitele punti termice. Ulterior, daca va fi necesar, se poate completa izolatia exterioara cu una interioara, dar la o grosime mai redusa.

Panouri termoizolante sub invelitoare de la inceput sau la renovare

Panourile termoizolante sub invelitoare sunt cea mai buna solutie atunci cand discutam de o mansarda. Aceasta solutie poate fi realizata foarte usor si cu un minim de efort aduce numai beneficii la nivel de acoperis si mai ales la nivelul mansardei, acolo unde multi proprietari se confrunta cu temperaturi insuportabile pe timpul verii si cu frig si mucegai in timpul iernii. Uneori chiar si o izolare interioara nu este suficienta, mai ales ca aceasta poate fi realizata limitat pentru ca implica scaderea inaltimii camerelor.

Panouri termoizolante pentru acoperis inclinat

  • Izolarea sub invelitoare se poate face foarte usor cu panouri termoizolante din polistiren extrudat asezate pe astereala.
  • Structura straturilor necesare depinde de tipul spatiului de sub acoperis, daca este mansarda sau pod, dar si de modul in care este izolat la interior.
  • Odata asezat panoul termoizolante de polistiren extrudat pe astereala (cu sau fara strat de bariera de vapori), intreaga suprafata a acoperisului va fi izolata termic.
  • Peste izolatie se vor monta riglele de montaj transversale si folia pentru acoperis (folie de difuzie).
  • Ulterior se pot monta riglele longitudinale pentru montajul invelitorii si in acest fel asiguram stratul de ventilare necesar.
  • Indiferent daca riglele transversale se fixeaza peste izolatia din polistiren extrudat sau vom aplica izolatia intre aceste rigle, prinderea acestora se va realiza obligatoriu cu suruburi lungi in capriori, in structura sarpantei.
Acoperiș înclinat
Aplica╚Ťii speciale
Podea
Panouri Termoizolante Acoperis
Podea
Acoperiș plat
Perete

Panouri termoizolante pentru acoperis plat

Si pentru celalalt tip de acoperis, de tip plat, este obligatorie amplasarea unor panouri termoizolante cu polistiren extrudat. Solutiile sunt diverse si tip in principal de alegerea in concordanta cu tipul terasei, putem avea varianta terasa necirculabila, terasa circulabila, dar si variantele de tip ÔÇ×acoperis verdeÔÇŁ. Pentru fiecare din ele, dar si pentru derivate din acestea, polistirenul extrudat este o solutie recomandata de specialistii din domeniu.

Panouri termoizolante Fibrostir XPS: Caracteristici

Panou izolant de culoare albastr─â, produs din spum─â rigid─â de polistiren extrudat cu suprafa╚Ť─â lis─â (├«nveli╚Ö de extrudat).

Marginile sale pot fi prelucrate drepte sau cu fal╚Ť.
Suprafa╚Ťa Fibrostir XPS poate fi lis─â sau prelucrat─â rugoas─â (cu ├«nveli╚Öul de extrudat ├«ndep─ârtat) sau cu suprafa╚Ť─â gofrat─â.

De ce s─â alegi Fibrostir XPS?

Ecologic Reciclabil
Rezisten╚Ť─â la sarcin─â
Economisește energie
Izoleaz─â eficient
Solu╚Ťie convenabil─â
Ușor de folosit
Rezistent la umezeal─â

Aboneaz─â-te la newsletter

Împreună putem realiza proiecte impresionante și eficiente termic.
Completeaz─â adresa ta de email ╚Öi po╚Ťi primi update-urile noastre semestriale.

Ne g─âsi╚Ťi ├«n toat─â ╚Ťara

Consultantul specializat ├«n termoizola╚Ťii te va ajuta s─â ├«╚Ťi alegi dimensiunea ╚Öi textura optim─â de Fibrostir XPS pentru proiectul t─âu ╚Öi se va ocupa de livrarea gratuit─â ╚Öi la timp direct pe ╚Öantier!

Telefon v├ónz─âri fabric─â: +4 0742 037 037 

SAU

Click pe jude╚Ťul t─âu ca s─â vezi datele de contact pentru echipa de speciali╚Öti din zona ta:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram